Sjekklister

Generelt

Sjekklister er en modul hvor du kan opprette sjekklister for interne rutiner, typisk onboarding og offboarding av ansatte. Du kan starte helt på bar bakke og lage en ny sjekkliste, eller du kan hente opp en mal fra systemet. Informasjon om å lage maler kan du lese om her.

En sjekkliste er bygget opp av grupper som har oppgaver i seg seg, og hver oppgave kan ha sin egne ansvarlige og deadline.

I oversikten finner du alle sjekklister du er ansvarlig for. Du kan enkelt trykke på en sjekkliste for å se hvilke oppgaver som er gjennomført, og hvilke som gjenstår, samt mer informasjon rundt selve sjekklisten. Dersom du er ansvarlig kan du også makere oppgaver som gjennomført, selv om noen andre er ansvarlig.

Sjekklister er delt opp i to typer, Medarbeider og Bedrift. En Medarbeider sjekkliste er knyttet direkte til en medarbeider, mens en Bedrift sjekkliste er generell.

Når systemet er helt nytt, så vil det ligge en pre-definert sjekkliste for onboarding og en for offboarding. En admin kan opprette nye sjekklister, eller endre på malene som allerede ligger i systemet.

Opprette sjekkliste

For å opprette en ny sjekkliste fra mal gjør du følgende:

1. Trykk på "+ Ny sjekkliste".
  2. Velg en sjekkliste blant malene du får opp. Legg merke til forskjellen på Medarbeider sjekkliste og Bedrift sjekkliste.
  3. Hvis Medarbeider, legg inn hvilken medarbeider det gjelder.
  4. Definer sjekklistens måldato - Dette er relevant i forhold til deadlines som er satt på oppgaver. Dette kan typisk være oppstartsdato for en ansatt.
  5. Legg til eller fjern hvilke medarbeidere som skal ha tilgang. Som standard vil alle ansvarlige på oppgaver få tilgang.
  6. Trykk på "Opprett" for å opprette.

For å opprette en sjekkliste fra bunnen av gjør du følgende:

1. Trykk på "+ Ny sjekkliste".
  2. Velg "+ Ny blank" under enten Medarbeider eller Bedrift.
  3. Gi listen et beskrivende navn.
  4. Velg type og eventuelt hvilken medarbeider listen er knyttet til.
  5. Opprett grupper, som da etterpå kan inneholde flere oppgaver. Du trenger i utgangspunktet bare en gruppe.
  6. Skriv inn oppgaver som skal gjennomføres. Merk at du blir ansvarlig for dem alle som standard, men dette kan endres fortløpende.
  7. Trykk "Opprett" for å opprette.
Fant du det du lurte på? Takk for tilbakemeldingen! Vi kunne ikke lagre din tilbakemelding